NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Datakeeper App belangrijk onderdeel landelijke testevents

Na de succesvolle pilots in december 2020 zetten we nu de volgende belangrijke stap om de samenleving weer verder te openen. Door de inzet van de IDA App tijdens de testevents wordt fraude met testuitslagen en persoonsgegevens voorkomen en is de privacy en veiligheid van bezoekers geborgd.

Share This Post

Na de succesvolle pilots in december 2020 zetten we nu de volgende belangrijke stap om de samenleving weer verder te openen. Door de inzet van de Datakeeper App tijdens de testevents wordt fraude met testuitslagen en persoonsgegevens voorkomen en is de privacy en veiligheid van bezoekers geborgd. De testevents zijn georganiseerd vanuit het uNLock consortium in samenwerking met Fieldlab Evenementen.

Vier testevents in februari
In februari vinden er vier events plaats, waarbij bezoekers gebruik maken van de Datakeeper App:

  • 15 februari: zakelijk congres in het Beatrixtheater
  • 20 februari: voorstelling Guido Weijers in het Beatrixtheater
  • 21 februari: voetbalwedstrijd NEC-De Graafschap in Nijmegen
  • 28 februari: voetbalwedstrijd Almere City FC – SC Cambuur in Almere

Wat is de Datakeeper App?
De Datakeeper App is een mobiele App die werkt als een digitale kluis. De Datakeeper App is ontwikkeld door de Rabobank en zorgt dat jij zelf de controle houdt over jouw persoonlijke data en de uitwisseling daarvan. Je hebt geen gedoe meer met papieren documenten of pasjes. Je kunt je eenvoudig identificeren, razendsnel digitaal inschrijven of een contract ondertekenen. Door het gebruik van de Datakeeper App worden alleen de meest noodzakelijke gegevens gedeeld.

Datakeeper App op Fieldlab testevents
Voorafgaand aan het event download de bezoeker de Datakeeper App en voegt zijn identiteitsbewijs toe. Bij aankomst op het event wordt hij met een PCR-sneltest getest op COVID-19. Binnen 15 minuten ontvangt hij de uitslag per e-mail en kan hij deze toevoegen aan de Datakeeper App. Bij de ingangscontrole scant de bezoeker de OR-code met zijn Datakeeper App. Als de testuitslag negatief is en de identiteit geverifieerd krijgt hij toegang tot het event.

Vervolg
De resultaten van de testevents worden geëvalueerd binnen de stuurgroep van Fieldlab Evenementen en alle betrokken partijen. Op dit moment zijn we naast de testevents meerdere pilots aan het uitvoeren. Houd www.datakeeper.nl in de gaten voor de uitkomsten van de testevents en pilots.

Meer weten?
Heb je vragen over het gebruik van de Datakeeper App tijdens de testevents of ben je benieuwd naar alle andere mogelijkheden? Onze specialisten informeren je graag. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Laatste nieuws

Heb je een vraag?

Laat het ons weten en neem contact op.