NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Datakeeper ondersteunt bij toewijzing huurwoningen: BPD Woningfonds Park070

Share This Post

Het is enorm belangrijk dat de screening van een kandidaat bij de verhuur van woningen tot in de kleinste details klopt. Dit voorkomt later kans op overlast voor bewoner én verhuurder. Wil je een woning verhuren en zeker zijn van betrouwbare bewoners die in staat zijn om aan de financiële verplichtingen te voldoen? Datakeeper helpt je hierbij!
Momenteel zijn wij live met een pilot in samenwerking met BPD Woningfonds, OSRE Woningdossier en Uppmärk. Datakeeper heeft hiervoor een volledige integratie gerealiseerd met het OSRE-platform. Het gaat om 55 vrije sector huurwoningen binnen het nieuwbouwproject Park070 in Voorburg waarvoor ongeveer 200 kandidaten zich hebben ingeschreven. De kandidaat huurder ontvangt een dataverzoek om via Datakeeper zijn persoonlijke gegevens veilig te delen. Het compleet maken van de inschrijving via Datakeeper vindt plaats na toewijzing van een woning en is een verplicht onderdeel.
Met Datakeeper verzamelt en deelt de huurder gemakkelijk en veilig zijn geverifieerde gegevens. Bijvoorbeeld gegevens van IBAN, de Belastingdienst, en het UWV. De privacy van de huurder is gewaarborgd, want alleen de huurder zelf heeft de controle over de verstuurde gegevens. Niemand anders dan de huurder heeft inzicht in de gegevens die op zijn telefoon staan opgeslagen. Datakeeper kan het niet inzien en de Rabobank ook niet. Daarnaast worden alleen de benodigde gegevens verstuurd. Dit noemen wij data minimalisatie.
Lees meer over de pilot op: https://www.hureninpark070.nl/datakeeper-en-proces
 

Hoe werkt het?

Pilot instructies stap voor stap

Laatste nieuws

Heb je een vraag?

Laat het ons weten en neem contact op.