NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Blockchain team Rabobank prijswinnaar SSI Challenge bij internationale hackathon

Share This Post

Kim Schneider: Blockchain specialist Rabobank

Odyssey Momentum hackathon
Van 13-15 november deden onze collega’s van het Blockchain team samen met collega’s van Innovatie Particuliere Klanten mee aan de Odyssey Momentum hackathon. Tijdens dit internationale online event werkten meer dan 100 teams samen aan innovatieve challenges in een game omgeving. Met onze Self-Sovereing Identity (SSI) oplossing hebben wij de adoptie-bounty track gewonnen. Wil je meer informatie over deze oplossing, klik dan op deze link: Odyssey Winner

Self-Sovereign Identity (SSI) challenge
Teams kregen tijdens deze challenge de kans om onze SSI bouwstenen binnen een paar uur te integreren. Zo ontvingen zij geverifieerde persoonlijke gegevens op een privacy vriendelijke manier. Teams konden op een makkelijke én veilige manier met elkaar in contact komen, waarbij het ene team bepaalde informatie nodig had, die het andere team kon verstrekken. De teams konden zo gemakkelijk mogelijk in contact komen met Self-Sovereign Identity. We creëerden daarmee een brede adoptie. Wat we eigenlijk deden, was iedereen een digitale identiteit bieden!

Waardevolle samenwerkingen met andere teams
We hebben verschillende samenwerkingen tot stand gebracht met andere teams die konden integreren met onze technologie. Eén van de teams waarmee we integreerden was WorkPi, zij wonnen een deelname aan het GovTech Validationlab van YesDelft!. Ze gaan in januari hun propositie valideren en wij zijn hun stakeholder. Hun focus ligt op data en uitwisseling voor medewerkers. Je kunt hierbij denken aan assessments, peer reviews en het vinden van de juiste match tussen werkgever en werknemer.  

Doorontwikkeling SSI technologie
Door deel te nemen aan Odyssey hebben wij meer geleerd over onze technologie en zijn er nieuwe samenwerkingen ontstaan. Uiteraard stopte het niet na dit weekend, we gaan gewoon door! We zijn op dit moment bezig met TNO samen om een soort gebruikersgids voor SSI te creëren. Daarnaast inspireren het weekend en de gewonnen prijs ons ook om nieuwe samenwerkingen op te starten en te zorgen dat nog meer partijen met SSI in aanraking komen.

Laatste nieuws

Heb je een vraag?

Laat het ons weten en neem contact op.